

Indeks: NC-AK-826675
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
cukier
trzcinowy*, kakao w proszku* (35%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1545 kJ/369
kcal
Tłuszcz: 3,9 g;
w tym kwasy nasycone: 2,4
g;
Węglowodany: 69,3 g;
w tym cukry: 58,8 g;
Błonnik: 11
g;
Białko: 8,8 g;
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Karob jest znany także pod nazwą mączki chleba świętojańskiego. Ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako idealny wegański zamiennik kakao i czekolady. Poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi oraz zawiera jedynie naturalne cukry. Karob jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne, zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Karob, to naturalne źródło minerałów, w tym między innymi żelaza, wapnia, magnezu i fosforu oraz witamin, a w szczególności witaminy A, D i E oraz tych z grupy B, w tym witaminę B1, B2 i B3.