

Indeks: GA-AM-534452
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
cukier*,
substancja żelująca: agar*, sproszkowany burak czerwony*, kurkuma mielona*,
regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat naturalny (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i
wymieszać.
Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając.
Odstawić do
lodówki, aby galaretka stężała.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna:
1574 kJ / 370 kcal;
Tłuszcz: 0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0
g
Węglowodany: 92,3 g;
w tym cukry: 92,3 g;
Białko: 0,1
g;
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Nasze zdrowe lizaki malinowe składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego oraz soków malinowego i jabłkowego. To smaki uwielbiane przez wszystkich. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu, barwników, emulgatorów oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegetarian, a także osób zwracających uwagę na skład spożywanych produktów.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.