

Indeks: SD-PW-258256
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
100% ekologiczne sproszkowane grzyby
Shiitake
OPIS
Suplement diety. Produkt odpowiedni dla wegan.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1214 kJ/291 kcal
Tłuszcz: 2,1 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 25,6 g
w tym
cukry: 0 g
Białko: 21,7 g
Sól: g
Błonnik: 41,3 g
ZALECANE
SPOŻYCIE
Rozpuścić 1-2 miarki proszku w szklance wody i wypić przed lub po
posiłku lub bezpośrednio wymieszać z jedzeniem.
Dzienna porcja (2 miarki)
zawierają: 3,0 g sposzkowanych grzybów.
UWAGI
Nie przekraczać zalecanej porcji
do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako
substytut zróżnicowanej
diety.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANI
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych
dzieci.
Krówki były w czasach PRL-u kultowym słodyczem. Nikt chyba nie zdawał sobie sprawy z tego jak naprawdę były robione. Produkt jest oczywiście z krowiego mleka odpowiednio słodzonego i podgrzanego do wysokiej temperatury. My możemy Państwu zaproponować smak z dzieciństwa w wersji zdrowej przekąski składający się z samych dobry i odżywczych elementów. Cukier kokosowy w połączeniu z mlekiem kokosowym wraz z bananem daje świetną alternatywę dla tradycyjnej krówki. Idealna przekąska dla wegan i wegetarian. Spełnia też normy dla chorych na celiakię bo nie zawiera glutenu. Ten baton polecany jest dla wszystkich w każdym wieku. Bardzo często znajduje się w plecaku na długie wycieczki.
Tradycyjny proszek do pieczenia zawsze ma jakieś polepszacze, konserwanty, barwniki sztuczne oraz cukry. Bezglutenowy proszek do pieczenia firmy Amylon w swoim składzie zawiera głównie certyfikowaną ekologiczną skrobię z kukurydzy. Jest idealny do wszelakich domowych wypieków. Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje zastosowanie w diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Polecany jest także dla osób na diecie bezglutenowej i bezcukrowej. Produkt posiada certyfikaty BIO, bezglutenowy, wegański, wegetariański.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe.