

Indeks: CW-ZC-672853
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka gryczana*
(45,2%), nieutwardzony tłuszcz roślinny* (olej słonecznikowy*, tłuszcz
kakaowy*, woda, emulgator: lecytyna słonecznikowa, regulator kwasowości: kwas
cytrynowy), syrop ryżowy*, suszone jabłka* 9%, syrop z agawy*, mąka
kukurydziana*, naturalny aromat wanilii* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Nie zawiera substancji spulchniających.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1675 kJ / 402 kcal
Tłuszcz: 16,0 g;
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g;
Węglowodany: 57,0 g;
w tym
cukry: 18,7 g;
Białko: 6,0 g;
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do
+25°C
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Zalet imbiru chyba nie trzeba opisywać. Jego właściwości lecznicze są bardzo szerokie i można o nich poczytać w przekazach z dalekiej Azji. Kandyzowany imbir w gorzkiej czekoladzie to idealna przekąska dla ludzi szukających nowych smaków. Warto tą przekąskę przemycać na każdej imprezie urodzinowej dla dzieci osób starszych. Estetycznie wygląda podana na białym talerzu. Aromat i smak tej przekąski potrafi zadziwić. Delikatne szczypanie w język ze słodką nutą przełamaną czekoladą powoduje uśmiech na twarzy każdego. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego.
Nie będziemy Was tu ściemniać. Składniki jakie są w tym batonie są mega dobrą cukierniczą kompozycją idealną na przekąskę o każdej porze. Wszyscy chorujący na celiakię mogą go spożywać. Robi furorę wśród wegetarian oraz wegan. Ciemna czekolada, syrop kukurydziany oraz kokos zaspokoją wyrafinowane podniebienia Oczywiście wiadomo, że wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty.