

Indeks: CW-ZC-672853
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka gryczana*
(45,2%), nieutwardzony tłuszcz roślinny* (olej słonecznikowy*, tłuszcz
kakaowy*, woda, emulgator: lecytyna słonecznikowa, regulator kwasowości: kwas
cytrynowy), syrop ryżowy*, suszone jabłka* 9%, syrop z agawy*, mąka
kukurydziana*, naturalny aromat wanilii* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Nie zawiera substancji spulchniających.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1675 kJ / 402 kcal
Tłuszcz: 16,0 g;
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g;
Węglowodany: 57,0 g;
w tym
cukry: 18,7 g;
Białko: 6,0 g;
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do
+25°C
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. W kuchni wykorzystywana na wiele sposobów, bywa gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.