

Indeks: CW-ZC-035858
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka gryczana*
(30,7%), nierafinowany cukier trzcinowy*, nieutwardzony tłuszcz roślinny* (olej
słonecznikowy*, tłuszcz kakaowy*, woda, emulgator: lecytyna słonecznikowa,
regulator kwasowości: kwas cytrynowy), jaja*, mąka
kukurydziana*, ciemna czekolada* (8,5%) (nierafinowany cukier trzcinowy*, miazga
kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny), kakao*
(3%), naturalny aromat waniliowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zawartość kakao w czekoladzie min 60%.
OPIS
Nie zawiera substancji spulchniających.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1843 kJ / 442 kcal
Tłuszcz: 22 g;
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g;
Węglowodany: 53 g;
w tym
cukry: 25 g;
Białko: 6,9 g;
Sól: 0,04 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do
+25°C
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego, zwany także gumą karobową. Ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako zdrowszy zamiennik kakao. Ma właściwości prozdrowotne, poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi. Karob jest świetny na kaszel, ponieważ ma właściwości wykrztuśne, do tego zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany jest także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia, fosforu i witamin z grupy B.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Ta w zalewie po odsączeniu idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Tego produktu nie trzeba za bardzo przedstawiać dzieciom. On sam się broni lądując w ustach każdego dzieciaka. Każdy z nas pamięta z dzieciństwa lizaki pod każdą postacią. Lizak Cocoa to czekolada połączona dobrym cukrem z kwiatu palmy kokosowej do tego sproszkowany napój kokosowy, który załatwia sprawę. Rodzice bardzo często kupują tą przekąskę dla dzieci na wycieczki. Produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Producent dla tego produktu postarał się o certyfikat dla wegan.