

Indeks: SA-TN-769323
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda,
ziarno soi*, sól morska, alkohol shochu* (woda, ryż*,
sól, fermentowane koji), fermentowane koji (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 354 kJ / 83 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 7,2 g
w tym cukry - 0,5
g
Błonnik - 0,7 g
Białko - 14 g
Sól - 13,1
g
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego zwana także guma karobowa. Jego główne zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako pełnowartościowy, wegański zamiennik kakao, kawy czy czekolady. Można pokruszonego zalać gorącą wodą i wówczas będziemy mieli napój o smaku kakaowym. Karob wykazuje duże zainteresowanie wśród osób uczulonych na kakao i czekoladę. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię.