

Indeks: PK-AM-531237
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
olej
słonecznikowy*, puree z mango* (15%), sok pomarańczowy z koncentratu*, nasiona
słonecznika*, woda, syrop z agawy*, sok cytrynowy z koncentratu*, napój
kokosowy*, sól morska, curry* (1%), ocet owocowy*, białko roślinne* (z
nasion słonecznika*), skrobia z tapioki*, biały pieprz*, chili w
proszku* (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Gęsta pasta z mango
i curry. Idealne do pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1651 kJ / 400 kcal
Tłuszcz - 38 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,4 g
Węglowodany -11 g
w tym cukry
-9,1 g
Błonnik- 1,6 g
Białko - 2,9 g
Sól - 1,3 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu
kilku dni
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego zwana także guma karobowa. Jego główne zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych idealny zamiennik kakao. Syrop karabowy idealnie pasuje do wypiekanych przez Państwa ciast, przekąsek. Dla małych dzieci i dorosłych jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne a także na ból ponieważ zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia i fosforu. Nie zawiera substancji pochodzenia zwierzęcego i dlatego polecany jest dla wegan i wegatarian.