

Indeks: CC-FK-180625
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
gryka* (79,6%),
quinoa* (5%), amarantus* (5%), ryż*, olej kukurydziany*, sól morska
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
UWAGI
Bez glutenu, bez
zawartości drożdży.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 11764 kJ / 418 kcal
Tłuszcz:
8,10 g;
w tym kwasy
nasycone: 1,2 g;
Węglowodany: 70,20 g;
w tym cukry: 1,3
g;
Błonnik: 3,5
g;
Białko: 14,2 g;
Sól: 0,40 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawieraćśladowe ilości mleka (łącznie z
laktozą) i soi.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy