

Indeks: MI-DN-228224
SKŁADNIKI
żołędzie*
(100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę
żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w
proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki,
ciasteczka oraz inne wyroby.
Można ją wykorzystać także do wszystkich dań
gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z
jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z
żołędzi).
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Nie będziemy Was tu ściemniać. Składniki jakie są w tym batonie są mega dobrą cukierniczą kompozycją idealną na przekąskę o każdej porze. Wszyscy chorujący na celiakię mogą go spożywać. Robi furorę wśród wegetarian oraz wegan. Ciemna czekolada, syrop kukurydziany oraz kokos zaspokoją wyrafinowane podniebienia Oczywiście wiadomo, że wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty.
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady, w połączeniu z napojem ryżowym, posłodzona erytrytolem, daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe
Budyń to idealne danie dla każdego człowiek. Czasami serwowany jako przekąska a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.