

Indeks: NI-AB-470577
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
kasza
jaglana ekspandowana* (87%), melasa buraczana*, miód* (6,5%) (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Skomponuj swoją ulubioną jaglankę – dodaj orzechy, świeże lub suszone
owoce, pokruszoną czekoladę. Możesz też po prostu wymieszać z jogurtem,
mlekiem lub sokiem.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1704 kJ / 402 kcal
Tłuszcz - 3,5 g
w tym kwasy
nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 80 g
w tym cukry - 16
g
Błonnik
– 2,6 g
Białko - 12 g
Sól - 0,03 g
Żelazo
- 6,8 mg (49%)**
Magnez
- 148 mg (39%)**
** Dzienna referencyjna
wartość spożycia
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać szczelnie
zamknięte
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy.
Budyń to idealne danie dla każdego człowieka. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować smaczne danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.