

Indeks: SP-AB-426741
SKŁADNIKI
cukier*,
skrobia ziemniaczana*, barwnik (sproszkowany burak czerwony*), aromat wiśniowy,
kwas (kwas jabłkowy), kwas askorbinowy (witamina C) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i
dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Warość energetyczna - 1659 kJ / 390 kcal;
Tłuszcz - 0
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 96,8 g;
w
tym cukry - 59,3 g;
Białko - 0 g;
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać śladowe ilości mleka i jaj.
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady w połączeniu z napojem ryżowym i erytrytolem daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu.
Koncentrat ma bardzo wysoką aktywność bakteriobójczą. Głównie właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych, które powodują zakażenia u ludzi z obniżoną odpornością. Posiada duże ilości żywych szczepów kompleksu symbiotycznych bakterii (min (2x107jtk/ml.) i świetnie zasila swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty. Wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty. Spożywać w trakcie posiłku. Rozcieńczony koncentrat ma piękny owocowo ziołowy aromat z kwaskowo orzeźwiającym smakiem. 500 ml koncentrat napoju wystarczy na 11 do 14 dziennych zalecanych porcji. Po otworzeniu należy przechowywać go w lodówce.