

Indeks: PR-ZP-162947
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
jagody* (70%), syrop z agawy*, substancja żelująca: pektyna, koncentrat soku z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wegański. Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli mlecznych oraz lodów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 529 kJ/ 125 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 29 g
w
tym cukry: 28 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 - 8° C i spożyć w ciągu kilku dni.
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady w połączeniu z napojem ryżowym i erytrytolem daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu.