

Indeks: PR-ZP-373633
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
maliny* (70%), syrop z agawy*, koncentrat soku z cytryny*, substancja żelująca: pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli mlecznych oraz lodów. Produkt wegański.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 605 kJ/143 kcal
Tłuszcz: 0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 32 g;
w
tym cukry: 30 g;
Błonnik: 3,6 g;
Białko: 0,8 g;
Sól: 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 - 8° C i spożyć w ciągu kilku dni
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy
Tego produktu nie trzeba za bardzo przedstawiać dzieciom. Każdy z nas pamięta z dzieciństwa lizaki pod każdą postacią. Lizak Cocoa to czekolada połączona dobrym cukrem z kwiatu palmy kokosowej do tego sproszkowany napój kokosowy, który załatwia sprawę. Rodzice bardzo często kupują tą przekąskę dla dzieci na wycieczki. Produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Producent dla tego produktu postarał się o certyfikat dla wegan.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego zwana także guma karobowa. Jego główne zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako pełnowartościowy, wegański zamiennik kakao, kawy czy czekolady. Można pokruszonego zalać gorącą wodą i wówczas będziemy mieli napój o smaku kakaowym. Karob wykazuje duże zainteresowanie wśród osób uczulonych na kakao i czekoladę. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię.
Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.