

Indeks: PR-ZP-001590
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
pigwa* (70%), syrop z agawy*, substancja żelująca: pektyna, koncentrat soku z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli mlecznych oraz lodów. Produkt wegański.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 476 kJ/ 113 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 25 g
w
tym cukry: 21 g
Błonnik: 3,5 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 - 8° C i spożyć w ciągu kilku dni.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Konserwowa idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Typowy lizak to morze cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykiety, na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego i syropu klonowego. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy
Budyń to idealne danie dla każdego człowieka. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować smaczne danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.