

Indeks: SI-BI-761557
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
proso
łuszczone*, olej słonecznikowy*, mieszanka przypraw Barbecue* (7,1%) (surowy
cukier trzcinowy*, przyprawy* (czerwona papryka kalifornijska w proszku*,
cebula w proszku*, czosnek w proszku*, pieprz czarny*, ocet w proszku*, mąka
ryżowa*, pomidor w proszku*, ekstrakt drożdżowy), sól morska.
OPIS
Bezglutenowe chrupki
jaglane o smaku barbecue. Idealna zdrowa przekąska.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1820 kJ / 435 kcal
Tłuszcz: 18
g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 55 g
W tym
cukry: 7,5 g
Błonnik: 9,2 g
Białko: 9,4 g
Sól: 0,95 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać mleko (łącznie z laktozą) i orzechy ziemne
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Typowy lizak to może cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Konserwowa idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.