

Indeks: SI-BI-461317
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
kasza jaglana*,
olej słonecznikowy*, mieszanka przypraw* (cebula w proszku * 1,1%, pietruszka*,
chili*), mąka ryżowa*, ser Cheddar w proszku * 1,8%, sól morska,
cukier trzcinowy*, ekstrakt drożdżowy*, maltodekstryna*, ocet winny z białego
wina* (*certyfikowany skłądnik ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowe chrupki jaglane o smaku
serowo-cebulowym. Idealna zdrowa przekąska.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1780 kJ / 425 kcal
Tłuszcz: 18
g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g
Węglowodany: 52 g
W tym
cukry: 3,6 g
Błonnik: 9,2 g
Białko: 9,7 g
Sól: 0,95 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać orzeszki ziemne.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Konserwowa idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.