

Indeks: PK-ZP-828380
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
nasiona słonecznika* (26%), koncentrat pomidorowy*, woda, cebula*, olej słonecznikowy*, papryka* (9%), sok cytrynowy z koncentratu*, sól, pepperoni* (1%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Delikatna,
kremowa pasta do kanapek oraz świetna baza do dipów lub sosów. Produkt
wegański.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 976 kJ/ 236 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 3,2 g
w tym cukry: 3,2 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 7,1 g
Sól: 1,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po
otwaciu przechowywać w temperaturze 6 - 8°
C i spożyć w ciągu kilku
dni.
Typowy lizak to może cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Karob jest znany także pod nazwą mączki chleba świętojańskiego. Ma zastosowanie podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako idealny wegański zamiennik kakao i czekolady. Poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu we krwi oraz zawiera jedynie naturalne cukry. Karob jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne, zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Karob, to naturalne źródło minerałów, w tym między innymi żelaza, wapnia, magnezu i fosforu oraz witamin, a w szczególności witaminy A, D i E oraz tych z grupy B, w tym witaminę B1, B2 i B3.