

Indeks: CC-FK-730414
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
kukurydza*
57,4%, mieszanka roślin strączkowych* 30% w zmiennych proporcjach (groch*,
fasola*, soczewica*, ciecierzyca*), oleje roślinne* (kukurydziany*,
słonecznikowy*), białko grochu*, sól morska (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
UWAGI
Bez glutenu, bez
zawartości drożdży.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1777 kJ / 422 kcal
Tłuszcz: 10,5 g;
w
tym kwasy nasycone: 1,50 g;
Węglowodany: 64,8,30 g;
w tym cukry: 1,10
g;
Błonnik: 6,80 g;
Białko: 13,7
g;
Sól: 0,9 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą) i
soję
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, nie wystawiać na działanie
promieni słonecznych
Słonecznik łuskany to jedna z najbardziej znanych przekąsek w czasach PRL-u. Chyba każdy z nas zajadał się tym delikatesem na podwórku. W tamtych czasach rzadko kto wiedział o tym, że jest bardzo zdrowy. Przybył do Europy z Ameryki Południowej dzięki hiszpańskim żeglarzom. Jego popularność jednak zawdzięcza masowym uprawą w Rosji. Łuskany słonecznik to cenne źródło wartościowych witamin E i witamin z grupy B. Ta kombinacja sprawia, że bardzo dobrze wpływa na pracę naszego układu nerwowego. W obecnych czasach znajduje zastosowanie w kuchni jako dodatek do wykwintnych sałat, ciast czy deserów. Polecana dla wegan i wegetarian.
Zalet imbiru chyba nie trzeba opisywać. Jego właściwości lecznicze są bardzo szerokie i można o nich poczytać w przekazach z dalekiej Azji. Kandyzowany imbir w gorzkiej czekoladzie to idealna przekąska dla ludzi szukających nowych smaków. Warto tą przekąskę przemycać na każdej imprezie urodzinowej dla dzieci osób starszych. Estetycznie wygląda podana na białym talerzu. Aromat i smak tej przekąski potrafi zadziwić. Delikatne szczypanie w język ze słodką nutą przełamaną czekoladą powoduje uśmiech na twarzy każdego. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego.