

Indeks: BA-BC-141820
Nie będziemy Was tu ściemniać. Składniki jakie są w tym batonie są mega dobrą cukierniczą kompozycją idealną na przekąskę o każdej porze. Wszyscy chorujący na celiakię mogą go spożywać. Robi furorę wśród wegetarian oraz wegan. Ciemna czekolada, syrop kukurydziany oraz kokos zaspokoją wyrafinowane podniebienia Oczywiście wiadomo, że wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
syrop kukurydziany*, kokos* (25%), gorzka czekolada* (20%) (masa kakaowa, surowy cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, wanilia*), sproszkowana kukurydza*, sproszkowana soja*, tłuszcz kakaowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa min. 54%.
OPIS
W opakowaniu znajduje się 10 małych batonów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2101 kJ / 504 kcal
Tłuszcz: 28,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20,7 g
Węglowodany: 50,9 g
w tym cukry: 35,4 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,05 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy, orzeszki ziemne i mleko
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Daktyle to owoce daktylowca. Uprawiane przez ludzi od ponad 8000 lat na terenie Bliskiego Wschodu. Są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Bezglutenowe suszone daktyle doskonale nadają się jako bakalie do ciast, na przykład keksów. Można je również wykorzystać do potraw z dodatkiem curry oraz jako nadzienie do mięs.
Krówki były w czasach PRL-u kultowym słodyczem. Nikt chyba nie zdawał sobie sprawy z tego jak naprawdę były robione. Produkt jest oczywiście z krowiego mleka odpowiednio słodzonego i podgrzanego do wysokiej temperatury. My możemy Państwu zaproponować smak z dzieciństwa w wersji zdrowej przekąski składający się z samych dobry i odżywczych elementów. Cukier kokosowy w połączeniu z mlekiem kokosowym wraz z bananem daje świetną alternatywę dla tradycyjnej krówki. Idealna przekąska dla wegan i wegetarian. Spełnia też normy dla chorych na celiakię bo nie zawiera glutenu. Ten baton polecany jest dla wszystkich w każdym wieku. Bardzo często znajduje się w plecaku na długie wycieczki.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Ta w zalewie po odsączeniu idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.