

Indeks: MB-FM-799820
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka z groszku
zielonego*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5
litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól
wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się
wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po
wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 11 - 19 minut, al dente 7
- 9 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej
wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1388 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: <0,2 g
Węglowodany: 48,2 g
w tym cukry: 2,9
g
Błonnik: 15,7 g
Białko: 21,7 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu.
Wszyscy myślą, że najlepsze czekoladki produkuje się w Szwajcarii. Jak duże zdziwienie na twarzy widać, gdy konsumenci dowiadują się, że to Belgia jest miejscem produkcji najlepszej czekolady na świecie. Właśnie te czekoladki posiadają bajeczną kompozycję orzechów laskowych, masy kakaowej, wanilii. Zostały posłodzone iluniną. Świetnie nadają się na codzienną przekąskę dla ludzi w każdy wieku. Wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty. Nie zawiera glutenu i polecany dla osób chorych na celiakię. Idealne dla wegetarian oraz wegan.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.