

Indeks: MB-FM-097690
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka z
soczewicy czerwonej*, woda źródlana (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5
litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól
wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się
wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po
wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 9- 11 minut, al dente 7 -
8 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie
mieszaj makaronu. Odcedź i przelej makaron wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342
kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2
g
Węglowodany: 56,3 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 4,9
g
Białko: 23,8 g
Sól: 0,036 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady w połączeniu z napojem ryżowym i erytrytolem daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu.