

Indeks: CC-BC-546758
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
Grys
kukurydziany*, olej słonecznikowy*, słony aromat 5% (maltodekstryna*, sól
morska, ekstrakt drożdżowy, cukier trzcinowy*) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowe chrupki
kukurydzine, solone. Wyprodukowane z ekologicznej kukurydzy.
Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1782 kJ / 425
kcal
Tłuszcz: 15,8 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8
g
Węglowodany: 60 g
W tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 4,6
g
Białko: 8,1 g
Sól: 1,5 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać orzeszki ziemne oraz mleko (łącznie
z laktozą).
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe