

Indeks: CC-BC-347428
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
grys kukurydziany*, cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*,
maltodekstryna*, proszek z buraków ćwikłowych*, proszek truskawkowy* (0,5%),
kwas cytrynowy, naturalny aromat truskawkowy (*certyfiowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowe chrupki kukurydzineo smaku
truskawkowym. Wyprodukowane z ekologicznych składników. Produkt
przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1841 kJ / 439
kcal
Tłuszcz: 16,9 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9
g
Węglowodany: 64 g
W tym cukry: 16,90 g
Błonnik: 3,4
g
Białko: 6 g
Sól: 0,03 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać soję, orzeszki ziemne oraz mleko
(łącznie z laktozą).
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Przekąska idealna dla dzieci i dorosłych zawiera w sobie bardzo dobre składniki. Amarantus w połączeniu z ziarnami prosa sklejony melasą buraczaną świetnie rozpływa się w ustach. Przetestowane przez smakoszy słodyczy, zasługuje na dobrą czwórkę z plusem dlatego, że między zębami zostają ziarna sezamu. Wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty. Nie zawiera glutenu i polecany dla osób chorych na celiakię. Idealny dla wegetarian oraz wegan.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.