

Indeks: PI-AN-609544
SKŁADNIKI
mąka
kukurydziana*, olej roślinny (kokosowy)*, woda (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Muszle taco
przygotowane według oryginalnego meksykańskiego przepisu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 2138 kJ / 511 kcal
Tłuszcz: 27 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
jednonienasycone: 20,8
g
wielonienasycone: 2,6
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 1,3
g
Białko: 7 g
Sól: 0,1 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Muszle taco podgrzać w
temperaturze 150 stopni celsjusza przez 10 - 15 minut.
Następnie napełnić mięsem z kurczaka, przyprawami, sałatką, pomidorem
tartym serem oraz sosem
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Bardzo często jest gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jak składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też sałatki. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.