

Indeks: BA-LB-270105
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
daktyle*,
orzechy* (26%), migdały*, surowe
orzechy nerkowca, pasta migdałowa*, surowa
czekolada* (9%) (surowe kakao w proszku*, surowy tłuszcz kakaowy*). Zawartość
kakao: 100%, zawartość tłuszczu kakaowego 33%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Baton RAW. Pakowany w
atmosferze ochronnej. Bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące
cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1576 kJ / 378 kcal
Tłuszcz: 16 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 5 g
Węglowodany: 49 g
w tym
cukry: 42 g
Błonnik: 10 g
Białko: 8 g
Sól: 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać inne orzechy i sezam. Może zawierać fragmenty łupin orzechów lub pestek
owoców.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Po
otwarciu spożyć w ciągu 5 dni
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe