

Indeks: BA-LB-270105
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
daktyle*,
orzechy* (26%), migdały*, surowe
orzechy nerkowca, pasta migdałowa*, surowa
czekolada* (9%) (surowe kakao w proszku*, surowy tłuszcz kakaowy*). Zawartość
kakao: 100%, zawartość tłuszczu kakaowego 33%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Baton RAW. Pakowany w
atmosferze ochronnej. Bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące
cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1576 kJ / 378 kcal
Tłuszcz: 16 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 5 g
Węglowodany: 49 g
w tym
cukry: 42 g
Błonnik: 10 g
Białko: 8 g
Sól: 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać inne orzechy i sezam. Może zawierać fragmenty łupin orzechów lub pestek
owoców.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Po
otwarciu spożyć w ciągu 5 dni
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci, do tego nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Ekologiczny "magiczny" makaron konjac który syci a nie tuczy!
Konjac – powstaje z błonnika pozyskiwanego z rośliny konjac, tzw. glukomannanu. Jego największą zaletą jest to, że prawie nie zawiera kalorii – na 100 g makaronu jest to zaledwie 9 kcal. Dodatkowo pęcznieje w żołądku, zwiększając uczucie sytości, należy jednak pamiętać o popijaniu go dużą ilością wody. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Zawartość błonnika to 4,5 g w 100 g produktu, co sprzyja utracie wagi i oczyszcza żołądek oraz jelita. Makaron ten jest także bogatym źródłem wapnia.
Makaron konjac ma neutralny smak i sprężystą konsystencję. Przyjmuje smaki i aromaty dodatków, może być więc podawany z przeróżnymi sosami, warzywami, świetnie smakuje w zupach o zdecydowanym smaku, np. azjatyckich.