

Indeks: BA-LB-115669
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
daktyle*,
orzechy* (21%), (migdały*, surowe
orzechy nerkowca*), kokos* (17%), surowy tłuszcz kakaowy*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Baton RAW. Pakowany w
atmosferze ochronnej. Bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące
cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1746 kJ / 419 kcal
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 11 g
Węglowodany: 44 g
w tym
cukry: 39 g
Błonnik: 9 g
Białko: 7
g
Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać inne orzechy i sezam. Może zawierać fragmenty łupin orzechów lub pestek
owoców.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu. Po
otwarciu spożyć w ciągu 5 dni
Krówki były w czasach PRL-u kultowym słodyczem. Nikt chyba nie zdawał sobie sprawy z tego jak naprawdę były robione. Produkt jest oczywiście z krowiego mleka odpowiednio słodzonego i podgrzanego do wysokiej temperatury. My możemy Państwu zaproponować smak z dzieciństwa w wersji zdrowej przekąski składający się z samych dobry i odżywczych elementów. Cukier kokosowy w połączeniu z mlekiem kokosowym wraz z bananem daje świetną alternatywę dla tradycyjnej krówki. Idealna przekąska dla wegan i wegetarian. Spełnia też normy dla chorych na celiakię bo nie zawiera glutenu. Ten baton polecany jest dla wszystkich w każdym wieku. Bardzo często znajduje się w plecaku na długie wycieczki.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Ta w zalewie po odsączeniu idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.