

Indeks: MB-AG-623835
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka z
czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowy makaron
wegański.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Gotować około 6 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1453 kJ / 343 kcal
Tłuszcz: 1,70 g;
w
tym kwasy nasycone: 0,30 g;
Węglowodany: 56 g;
w tym cukry: 2,20
g;
Błonnik: 5,9g;
Białko: 23 g;
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym
miejscu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. W kuchni wykorzystywana na wiele sposobów, bywa gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.