

Indeks: CW-ZC-612655
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka gryczana*
(35%), nieutwardzony tłuszcz roślinny* (olej słonecznikowy*, tłuszcz
kakaowy*, woda, emulgator: lecytyna słonecznikowa, regulator kwasowości: kwas
cytrynowy), nierafinowany cukier trzcinowy*, jaja*,
orzechy laskowe* (10,5%), mąka kukurydziana* (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Nie
zawiera substancji spulchniających
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1881kJ / 451kcal
Tłuszcz: 25 g;
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g;
Węglowodany: 48 g;
w tym cukry: 18
g;
Białko: 8,2 g;
Sól: 0,06 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do
+25°C
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Popularna cieciorka jest kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można w kuchni wykorzystać na wiele sposobów: do dań wegetariańskich, egzotycznych oraz potraw ze zdrowej kuchni. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.