

Indeks: PI-AN-217345
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka ryżowa*
(62%), tapioka*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Papier ryżowy może
być wykorzystany do przyrządzania vietnamskich placków. Papier ryżowy można
wypełnić świeżymi, chrupiącymi składnikami i polać sosem według
uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Papier ryżowy zanużyć
na 10 sekund w letniej wodzie. Wybrane dodatki nałożyć na zwilżony papier i
zawinąć w rulon.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1418 kJ / 339
kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,05
g
Węglowodany: 81,3 g
w tym cukry: 0,05 g
Białko: 3,2
g
Sól: 0,5 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.