

Indeks: MB-FM-770970
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka ryżowa*,
woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1485 kJ / 350 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 77 g
w tym
cukry: 0,3 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 6
g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Daktyle to owoce daktylowca. Uprawiane przez ludzi od ponad 8000 lat na terenie Bliskiego Wschodu. Są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Bezglutenowe suszone daktyle doskonale nadają się jako bakalie do ciast, na przykład keksów. Można je również wykorzystać do potraw z dodatkiem curry oraz jako nadzienie do mięs.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego człowiek na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.