

Indeks: CI-BP-961101
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
syrop z agawy*
100% (zawiera chlorofil 1% z liści agawy) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny syrop z
agawy z chlorofilem jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji
słodzących. Charakteryzuje się delikatnie miętowym posmakiem i dużą
rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów
czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia
napojów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1260 kJ / 297 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 71
g
Błonnik - 5,7 g
Białko - 0 g
Sól - 0,06 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego zwana także guma karobowa. Jego główne zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych idealny zamiennik kakao. Syrop karabowy idealnie pasuje do wypiekanych przez Państwa ciast, przekąsek. Dla małych dzieci i dorosłych jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne a także na ból ponieważ zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia i fosforu. Nie zawiera substancji pochodzenia zwierzęcego i dlatego polecany jest dla wegan i wegatarian.