

Indeks: MI-BP-569880
SKŁADNIKI
mąka kokosowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia
miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym,
słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek
owocowych, jogurtów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1907 kJ/ 454 kcal
Tłuszcz -
18 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g
Węglowodany - 57 g,
w tym
cukry - 19 g
Białko - 16 g
Sól - 0,81 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady w połączeniu z napojem ryżowy posłodzona erytrytolem daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu. Jedyna wada batonu fudgio jest taka, że spożyty w dużych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe