

Indeks: MI-BP-569880
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka kokosowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia
miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym,
słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek
owocowych, jogurtów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1907 kJ/ 454 kcal
Tłuszcz -
18 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g
Węglowodany - 57 g,
w tym
cukry - 19 g
Białko - 16 g
Sól - 0,81 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Ta w zalewie po odsączeniu idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.