

Indeks: PK-PP-070009
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda,
cieciorka* (39%), cebula*, koncentrat pomidorowy* (17%), olej
słonecznikowy*, skrobia kukurydziana natywna, bulion warzywny* (sól morska,
mąka ryżowa*, przyprawy*, olej słonecznikowy*), syrop z agawy*,
sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy ziołowe*
(zawierają gorczycę*), sos sojowy jasny*
(woda, soja*, sól) przeciwutleniacz: kwas askorbinowy=
witamina C. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
w porcji (26
g) %RWS*
w porcji (26 g)
Wartość energetyczna: 661 kJ / 158
kcal
172 kJ/41
kcal
2%
Tłuszcz: 6,9
g 1,8
g 3%
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7
g
0,2
g 1%
Węglowodany:
17g
4,5
g 2%
w tym
cukry: 4,5
g 1,2
g
1%
Błonnik: 4
g 1,1
g -
Białko: 4,7
g
1,2
g 2%
Sól: 1,10
g 0,29
g 5%
*Referencyjna wartość spożycia dla przecietnej osoby dorosłej (8400 kj/2000 kcal)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać sezam i
seler.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu
przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Typowy lizak to morze cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykiety, na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego i syropu klonowego. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego zwana także guma karobowa. Jego główne zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych jako pełnowartościowy, wegański zamiennik kakao, kawy czy czekolady. Można pokruszonego zalać gorącą wodą i wówczas będziemy mieli napój o smaku kakaowym. Karob wykazuje duże zainteresowanie wśród osób uczulonych na kakao i czekoladę. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię.
Pieczywo amarantusowe to idealna alternatywa dla chleba. Główny składnik to amarantus zwany też szarłatem, to jeden z najstarszych gatunków zboża, uprawiany był już przez Inków i Azteków. Amarantus zawiera bardzo dużo witamin i aminokwasów oraz dobrze przyswajalnego białka. Amarantus nie zawierają glutenu i polecany jest dla chorych na celiakię. Amarantus ma też sporo błonnika, co poprawia trawienie i przyspiesza przemianę materii. Poprawia też ogólnie pracę jelit, dlatego zalecany jest osobom z problemami ze strony układu pokarmowego. Bezglutenowy amarantus zawiera aminokwasy egzogenne, których nasz organizm nie jest w stanie sam wytworzyć, a także lizynę i metioninę, które nie występują w zbyt wielu znanych człowiekowi ziarnach.