

Indeks: MB-AG-796479
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka z żółtej
soczewicy* (75%), mąka kasztanowa* (25%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowy makaron
wegański.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1469 kJ / 347 kcal
Tłuszcz: 1,9 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 5,8
g
Błonnik: 9,1 g
Białko: 19 g
Sól: <0,01 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Gotować około 6 minut.
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać soję
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym
miejscu.
Napój owsiany inaczej zwany mlekiem owsianym nie ma nic wspólnego z tradycyjnym mlekiem krowim. Mleko owsiane zostało wynalezione przez Szwedów i w latach 90-tych ubiegłego stulecia zagościło na stoły. Do tej pory stanowi ważny element kuchni szwedzkiej i znajduje fanów wśród ludzi z problemami tolerancji laktozy czy alergików. Napój owsiany jest niskobiałkowym, niskotłuszczowym produktem. Jest bogaty w węglowodany oraz w błonnik i cenne aminokwasy. Idealnie nadaje się jako zamiennik typowego mleka na pyszne śniadanie z dodatkiem prawdziwego musli. Jest bezpieczne dla dzieci. Wspiera układ nerwowy oraz metabolizm. Uwaga posiada bogactwo witamin z grupy B. Furorę robi wśród klientów wegańskich i wegetariańskich. Głównie stosowane do naleśników, lodów, zabielacz do deserów czy zup.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe