

Indeks: CC-TC-728057
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
warzywa w
różnych proporcjach (marchew*, pasternak*, burak ćwikłowy*), olej
słonecznikowy*, sól (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWACZA W 100
g
Wartość energetyczna - 2019 kJ/ 487 kcal
Tłuszcz
- 32,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 3,0 g
Węglowodany - 34,1 g
w tym cukry
- 31,3 g
Błonnik - 20,0 g
Białko - 5,6 g
Sól - 0,8
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym
miejscu
Budyń to idealne danie dla każdego człowieka. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować smaczne danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.