

Indeks: MB-FM-247937
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka ryżowa*,
woda źródlana (certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej
swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do
gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 15-25
min., al. dente – 9-10 min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić
i przelać zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal
Tłuszcz:
2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Weglowodany: 76
g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 14 g
Sól: < 0,01 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Ekologiczny "magiczny" makaron konjac który syci a nie tuczy!
Konjac – powstaje z błonnika pozyskiwanego z rośliny konjac, tzw. glukomannanu. Jego największą zaletą jest to, że prawie nie zawiera kalorii – na 100 g makaronu jest to zaledwie 9 kcal. Dodatkowo pęcznieje w żołądku, zwiększając uczucie sytości, należy jednak pamiętać o popijaniu go dużą ilością wody. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Zawartość błonnika to 4,5 g w 100 g produktu, co sprzyja utracie wagi i oczyszcza żołądek oraz jelita. Makaron ten jest także bogatym źródłem wapnia.
Makaron konjac ma neutralny smak i sprężystą konsystencję. Przyjmuje smaki i aromaty dodatków, może być więc podawany z przeróżnymi sosami, warzywami, świetnie smakuje w zupach o zdecydowanym smaku, np. azjatyckich.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.