

Indeks: MB-FM-247937
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka ryżowa*,
woda źródlana (certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej
swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do
gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 15-25
min., al. dente – 9-10 min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić
i przelać zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal
Tłuszcz:
2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Weglowodany: 76
g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 14 g
Sól: < 0,01 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Ekologiczny i certyfikowany makaron ryżowy razowy to zdrowa alternatywa dla makaronu pszennego. Dodatki imbiru oraz mąki z dyni nadają mu niepowtarzalnego smaku, który doskonale komponuje się z wieloma daniami. Jego głównym składnikiem jest mąka z ryżu brązowego, która bogata jest w błonnik, minerały, przeciwutleniacze i witaminy z gruby B. BIO makaron ryżowy razowy jest znakomitą bazą do potraw kuchni chińskiej, takich jak dań z woka, a także zup z makaronem, pesto czy sałatek. Produkt bezglutenowy.