

Indeks: PD-PB-271310
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
skrobia
pszenna bezglutenowa*, mąka jaglana*, mąka z komosy ryżowej*, mąka ryżowa*,
cukier trzcinowy*, woda, sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g:
Wartość energetyczna: 1564 kJ / 370 kcal
Tłuszcz:
2,31g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,36 g
Węglowodany: 80,30 g
w
tym cukry: 6,80 g
Błonnik 2,26 g
Białko: 5,50 g
Sól: 1,56
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym, chłodnym i zaciemnionym
miejscu
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można jeść zarówno na zimno, jak i gorąco. Bardzo często jest gotowana, smażona, duszona czy też pieczona. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.