

Indeks: MB-TN-502985
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka z ryżu
białego*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron może być
bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3
minuty, odcedź makaron na sitku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1449 kJ / 345 kcal
Tłuszcz -
3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany
- 72,7 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 1,8 g
Białko - 7,3 g
Sól
- 0 g
INFORMACJA
ALERGENNA
może zawierać sezam, soję i orzeszki ziemne.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci, do tego nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.