

Indeks: DG-PB-180903
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda,
mąka jaglana*, maka ryżowa*, mąka kasztanowa*, czosnek*, sól morska, ziele
angielskie*, pieprz czarny*, liść laurowy* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do
1,75 litra gotowanego wywaru mięsno-warzywnego wlej zawartość słoika
wcześniej dobrze wymieszaj i zagotuj. Dodaj przyprawy według swoich potrzeb.
Można podać z ziemniakami, kiełbasą lub jajkiem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 259 kJ / 62,01 kcal
Tłuszcz: 0,55 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,13 g
Węglowodany: 12,40 g
w tym cukry:
0,45 g
Błonnik: 0,77 g
Białko: 1,52 g
Sól: 1,09
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym
miejscu.
Ekologiczny "magiczny" makaron konjac który syci a nie tuczy!
Konjac – powstaje z błonnika pozyskiwanego z rośliny konjac, tzw. glukomannanu. Jego największą zaletą jest to, że prawie nie zawiera kalorii – na 100 g makaronu jest to zaledwie 9 kcal. Dodatkowo pęcznieje w żołądku, zwiększając uczucie sytości, należy jednak pamiętać o popijaniu go dużą ilością wody. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Zawartość błonnika to 4,5 g w 100 g produktu, co sprzyja utracie wagi i oczyszcza żołądek oraz jelita. Makaron ten jest także bogatym źródłem wapnia.
Makaron konjac ma neutralny smak i sprężystą konsystencję. Przyjmuje smaki i aromaty dodatków, może być więc podawany z przeróżnymi sosami, warzywami, świetnie smakuje w zupach o zdecydowanym smaku, np. azjatyckich.