

Indeks: MB-MM-205570
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka z fasoli
czarnej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny makaron
z czarnej fasoli z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane
porcje produktu.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotować przez 6-8
minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy
albo innego dania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1342 kJ / 319 kcal
Tłuszcz: 3,5 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 39,5 g
w tym cukry: 6
g
Błonnik: 19 g
Białko: 42 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać soję
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy.