

Indeks: MB-MM-205570
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka z fasoli
czarnej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny makaron
z czarnej fasoli z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane
porcje produktu.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotować przez 6-8
minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy
albo innego dania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1342 kJ / 319 kcal
Tłuszcz: 3,5 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 39,5 g
w tym cukry: 6
g
Błonnik: 19 g
Białko: 42 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać soję
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Daktyle to owoce daktylowca. Uprawiane przez ludzi od ponad 8000 lat na terenie Bliskiego Wschodu. Są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Są bezglutenowe