

Indeks: CU-EK-874716
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
cukier
trzcinowy nierafinowany*, mleko w proszku odtłuszczone*,
masło extra*, syrop z ryżu brązowego*, olej
kokosowy*, wanilia Bourbon* (certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Krówka o klasycznym
smaku. Produkt bezglutenowy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1581 kJ / 374 kcal
Tłuszcz: 7,7 g;
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g;
Węglowodany: 71,0 g;
w tym
cukry: 64,0 g;
Białko: 4,9 g
Sól: 0,27 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt zawiera laktozę.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Ekologiczny i certyfikowany makaron ryżowy razowy to zdrowa alternatywa dla makaronu pszennego. Dodatki imbiru oraz mąki z dyni nadają mu niepowtarzalnego smaku, który doskonale komponuje się z wieloma daniami. Jego głównym składnikiem jest mąka z ryżu brązowego, która bogata jest w błonnik, minerały, przeciwutleniacze i witaminy z gruby B. BIO makaron ryżowy razowy jest znakomitą bazą do potraw kuchni chińskiej, takich jak dań z woka, a także zup z makaronem, pesto czy sałatek. Produkt bezglutenowy.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Konserwowa idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Podobnie jak inne rośliny strączkowe, ciecierzyca jest bardzo bogatym źródłem białka: w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.