

Indeks: BA-BC-225530
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
syrop
kukurydziany*, ciemna czekolada* 20% (surowy cukier trzcinowy*, masa kakaowa*,
tłuszcz kakaowy*, wanilia*), nugat* (15%) (surowy cukier trzcinowy*, orzechy
laskowe*, masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*), mąka z tapioki*, sproszkowana
kukurydza*, mąka sojowa*, tłuszcz palmowy* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 2800 kJ / 429 kcal
Tłuszcz: 15,2
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g;
Węglowodany: 65,2
g;
w tym cukry: 15,2 g;
Białko: 4,2 g;
Sól: 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać orzechy, soję
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym
miejscu.
Typowy lizak to może cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego, owocowych aromatów i barwników. Dlatego Wasze dzieci po zjedzeniu lizaka będą miały kolorowe buzie i języki. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Ta w zalewie po odsączeniu idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.