

Indeks: PI-BV-279772
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
cynamon
cejloński* (38%), koper włoski*, anyż*, kolendra*, imbir*, anyż gwiaździsty*,
goździki*, ziele angielskie*, gałka muszkatołowa*, kardamon*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania przeznaczona jest na 500 g mąki
o ile w przepisie nie określono inaczej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1374 kJ / 324 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 48 g
w tym cukry: 47
g
Błonnik: 18 g
Białko: 8,7 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po
otwarciu w lodówce
Nie będziemy Was tu ściemniać. Składniki jakie są w tym batonie są mega dobrą cukierniczą kompozycją idealną na przekąskę o każdej porze. Wszyscy chorujący na celiakię mogą go spożywać. Robi furorę wśród wegetarian oraz wegan. Ciemna czekolada, syrop kukurydziany oraz kokos zaspokoją wyrafinowane podniebienia Oczywiście wiadomo, że wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Konserwowa idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.