

Indeks: NC-BC-198358
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
ekologiczne kakao, regulator
kwasowości: węglany potasu
OPIS
Składniki Fair Trade [kakao]:
95%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1496 kJ/ 362
kcal
Tłuszcz: 21,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,0
g;
Węglowodany: 9,4 g;
w tym cukry: <0,5
g;
Białko: 20,0 g;
Sól: 0,04
g;
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę proszku zalać 250 ml
spienionego gorącego mleka (max. 78°C), dobrze wymieszać. Zamiast mleka można użyć napoju sojowego lub
migdałowego. Nie mieszać z wodą
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Budyń to idealne danie dla każdego człowiek. Czasami serwowany jako przekąska a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.