

Indeks: MI-BD-778031
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
banany zielone*
(plantany) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mąka z bananów
warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z
niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do
zup lub sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1510 kJ / 355 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w
tym kwasy nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 81 g
w tym cukry: 74 g
Białko:
5,7 g
Sól: 0,1 g
Przekąska idealna dla dzieci i dorosłych zawiera w sobie bardzo dobre składniki. Amarantus w połączeniu z ziarnami prosa sklejony melasą buraczaną świetnie rozpływa się w ustach. Przetestowane przez smakoszy słodyczy, zasługuje na dobrą czwórkę z plusem dlatego, że między zębami zostają ziarna sezamu. Wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty. Nie zawiera glutenu i polecany dla osób chorych na celiakię. Idealny dla wegetarian oraz wegan.
Kasz jaglana inaczej jagły to kasza z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego. Bardzo popularna w kuchni słowiańskiej. Zagęszczano ni ą wszelkie zupy. Ugotowana na sypko świetnie współgrała z duszonymi mięsami. Nasze prababcie stosowały kaszę jaglaną jako farsz do gołąbków i pierogów. W obecnych czasach połączona z mlekiem i owocami jest gościem jako przystawka czy wyrafinowany deser. Jest bardzo dobrym źródłem energii. Zalecana w diecie bezglutenowej i dla osób chorych na celiakię ponieważ nie zawiera glutenu. Dietetycy proponują ją w menu zimą, gdy wrasta zachowanie na grypę. Mówi się, że kasza jaglana to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków.