

Indeks: PD-BV-316670
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
mąka ryżowa
pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka z
kiełkowanej kukurydzy pełnoziarnista*, mąka amarantusowa*, mąka z migdałów
ziemnych*, białko z siemienia lnianego*, substancja zagęszczająca: mączka
chleba świętojańskiego*, zakwas quinoa w proszku* (zmielona quinoa* (94%),
zmielony ryż*), skiełkowane siemię lniane złote*, sól himalajska, ,bambus
włókno*, proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości:
winian potasu, substancja spulchniająca: węglan sodu), nasiona szałwii
hiszpańskiej* (Salvia hispanica), łuska babki płesznik*, substancja
zagęszczająca: guma ksantanowa, kminek*, fenkuł*, kolendra*, anyż*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do
wypieku. Produkt odpowiedni dla wegan. Foremka w środku.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz 300 ml wody, 2 łyżki (20 ml) octu
jabłkowego, 2 łyżki (20 ml) oleju roślinnego, trochę mąki bezglutenowej.
Wymieszać w misce mieszankę do wypieku, wodę, ocet i olej; odstawić na 30 min,
następnie krótko wyrobić. Ufromować chleb lub bułki, naciąć na głębokość ok. 2
cm. Wstawić foremkę z chlebem wraz z naczyniem wypełnionym wodą do nagrzanego
piekarnika. Piec w 210°C przez 50 min. z termoobiegiem lub w 220°C przez 60
min., bułki piec 20 minut krócej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po
przygotowaniu z olejem słoncznikowym i octem jabłkowym)
Wartość
energetyczna: 1035 kJ / 246 kcal
Tłuszcz: 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 1 g
Błonnik: 5,4
g
Białko: 4,2 g
Sól: 1,4 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.