

Indeks: ZZ-TU-624083
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
płatki
owsiane pełnoziarniste* (bezglutenowe), rodzynki*, otręby
owsiane* (bezglutenowe), siemię lniane*, nasiona szałwii
hiszpańskiej* (Salvia hispanica) (3%), jagody goji* (3%), morwa
biała* (1,5%), olej słonecznikowy* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
(na
ciepło): 50 g owsianki zalać 180 ml wody/mleka lub napoju roślinnego, gotować
ok. 5 min, cały czas mieszając.
(na zimno): 50 g owsianki zalać 150 ml
płynu, odstawić na 8-10 godzin do lodówki, podawać z owocami
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1542 kJ / 366 kcal
Tłuszcz: 7,5 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 56,8 g
w tym
cukry: 12,9 g
Błonnik: 10,2 g
Białko: 12,1
g
Sól: 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego człowiek na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.