

Indeks: NI-JD-833963
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
zestaw żywych
szczepów bakterii probiotycznych (2x107 jkt/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG,
Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp.
bulgaricus LB 2, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01,
Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve
BL 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1
MDX, Streptococcus thermophilus Z57, Streptococcus thermophilus 9Y,
Lactobacillus casei LC 101/37), ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych* (20%) (przykwiat
chmielu* 23,3%, kwiat czarnego bzu* 20%, kwiat głogu* 16,7%, liści melisy*
16,7%, kwiat lipy* 13,3%, ziele skrzypu* 10%), sok jabłkowy* (20%)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji produktu. Produkt
nieklarowany, niepasteryzowany. Bez dodatku cukrów i substancji słodzących.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Charakteryzuje się świeżym,
ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym orzeźwiającym smakiem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna - 84 kJ / 20 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone- 0 g
Węglowodany - 4,2 g
w tym cukry - < 0,5
g
Błonnik - < 0,5 g
Białko - 0,7 g
Sól - < 0,02 g
ZALECANE
SPOŻYCIE
Dorośli: od 10
do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z
innym dowolnym napojem.
Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5
ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym
smacznym napojem.
UWAGA
Kwasowość koncentratu oraz mogące powstawać: osad na dnie
butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu
fermentacji.
ZALECNE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym.
Temperatura optymalna 8-18 st. C.
Ekologiczny i certyfikowany makaron ryżowy razowy to zdrowa alternatywa dla makaronu pszennego. Dodatki imbiru oraz mąki z dyni nadają mu niepowtarzalnego smaku, który doskonale komponuje się z wieloma daniami. Jego głównym składnikiem jest mąka z ryżu brązowego, która bogata jest w błonnik, minerały, przeciwutleniacze i witaminy z gruby B. BIO makaron ryżowy razowy jest znakomitą bazą do potraw kuchni chińskiej, takich jak dań z woka, a także zup z makaronem, pesto czy sałatek. Produkt bezglutenowy.
Budyń to idealne danie dla każdego człowiek. Czasami serwowany jako przekąska a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.