

Indeks: NI-JD-833963
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
zestaw żywych
szczepów bakterii probiotycznych (2x107 jkt/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG,
Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp.
bulgaricus LB 2, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01,
Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve
BL 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1
MDX, Streptococcus thermophilus Z57, Streptococcus thermophilus 9Y,
Lactobacillus casei LC 101/37), ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych* (20%) (przykwiat
chmielu* 23,3%, kwiat czarnego bzu* 20%, kwiat głogu* 16,7%, liści melisy*
16,7%, kwiat lipy* 13,3%, ziele skrzypu* 10%), sok jabłkowy* (20%)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji produktu. Produkt
nieklarowany, niepasteryzowany. Bez dodatku cukrów i substancji słodzących.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Charakteryzuje się świeżym,
ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym orzeźwiającym smakiem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna - 84 kJ / 20 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone- 0 g
Węglowodany - 4,2 g
w tym cukry - < 0,5
g
Błonnik - < 0,5 g
Białko - 0,7 g
Sól - < 0,02 g
ZALECANE
SPOŻYCIE
Dorośli: od 10
do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z
innym dowolnym napojem.
Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5
ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym
smacznym napojem.
UWAGA
Kwasowość koncentratu oraz mogące powstawać: osad na dnie
butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu
fermentacji.
ZALECNE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym.
Temperatura optymalna 8-18 st. C.
Owoce daktylowca są jadalne zarówno po przetworzeniu jak i na surowo. Suszone bezglutenowe daktyle to świetna przekąska lub dodatek do ciast, śniadań, budyni. Idealne dla sportowców zawierają ponad 50% cukrów prostych, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Polecane pod dużym wysiłku fizycznym czy treningu. Owoce daktylowca są bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa. Polecany w miesiącach zimowych z uwagi na właściwości bakteriobójcze. Z suszonych daktyli można zrobić smaczny i zdrowy kompot – nie trzeba dodawać do niego cukru, gdyż same w sobie owoce mają go sporo.
Karob, inaczej mączka chleba świętojańskiego zwana także guma karobowa. Jego główne zastosowanie ma podczas produkcji wyrobów cukierniczych idealny zamiennik kakao. Syrop karabowy idealnie pasuje do wypiekanych przez Państwa ciast, przekąsek. Dla małych dzieci i dorosłych jest świetny na kaszel ma właściwości wykrztuśne a także na ból ponieważ zawiera kwas galusowy wykazujący działanie przeciwbólowe. Zalecany także w walce z osteoporozą za sprawą dużej zawartości wapnia i fosforu. Nie zawiera substancji pochodzenia zwierzęcego i dlatego polecany jest dla wegan i wegatarian.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut, więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Krówki były w czasach PRL-u kultowym słodyczem. Nikt chyba nie zdawał sobie sprawy z tego jak naprawdę były robione. Produkt jest oczywiście z krowiego mleka odpowiednio słodzonego i podgrzanego do wysokiej temperatury. My możemy Państwu zaproponować smak z dzieciństwa w wersji zdrowej przekąski składający się z samych dobry i odżywczych elementów. Cukier kokosowy w połączeniu z mlekiem kokosowym wraz z bananem daje świetną alternatywę dla tradycyjnej krówki. Idealna przekąska dla wegan i wegetarian. Spełnia też normy dla chorych na celiakię bo nie zawiera glutenu. Ten baton polecany jest dla wszystkich w każdym wieku. Bardzo często znajduje się w plecaku na długie wycieczki.