

Indeks: NI-JD-284418
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
zestaw żywych
szczepów bakterii probiotycznych (2x107 jkt/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG,
Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus
delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus casei LC 101/37, Lactobacillus
plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2,
Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve BL 8, Bifidobacterium longum
BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 01, Streptococcus thermophilus
Z57), Streptococcus thermophilus 9Y), ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców* 20% (owoce
głogu* 23,3%, kwiat głogu* 20%, liście melisy* 16,7%, ziele dziurawca* 16,7%,
kwiat lipy* 13,3%, ziele skrzypu polnego*
10%), sok jabłkowy* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji produktu. Produkt
nieklarowany, niepasteryzowany. Bez dodatku cukrów i substancji słodzących.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Charakteryzuje się świeżym,
ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym orzeźwiającym smakiem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna - 82 kJ / 19 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone- 0 g
Węglowodany - 4,0 g
w tym cukry - < 0,5
g
Błonnik - < 0,5 g
Białko - 0,7 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE
SPOŻYCIE
Dorośli: 10-15
ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z innym
dowolnym napojem.
Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1
łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym
napojem.
UWAGA
Kwasowość koncentratu oraz mogące powstawać: osad na dnie
butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu
fermentacji.
ZALECNE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po
otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.
Budyń to idealne danie dla każdego. Czasami serwowany jako przekąska, a czasami jako element zaskoczenia dla naszych milusińskich. Głównym składnikiem jest ekologiczna skrobia kukurydziana, która nie zawiera glutenu. Bardzo wielu rodziców nie wie, że budyń może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych, np. mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy w stanie przygotować dobre danie. Producent polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Budyń ryżowy to głównie skrobia ryżowa. Świetne danie dla każdego człowiek na śniadanie, kolację czy przystawkę. Uwielbiany przez dzieci. Nie zawiera glutenu. Może być przygotowywany nie tylko na bazie mleka, ale również na bazie napojów roślinnych np mleka ryżowego, mleka owsianego czy mleka sojowego. Czas przygotowania budyniu wynosi maksymalnie 5 minut więc bardzo szybko jesteśmy wstanie przygotować dobre danie. Produkt polecany dla wegan, wegetarian i chorych na celiakię.
Bardzo popularny produkt wśród kobiet i mężczyzn którzy prowadzą zdrowy tryb życia, fanów uprawiających sport i maniaków gotowania. Popularność makaronem konjac wzrasta na przełomie grudnia i stycznia dlatego, że wszyscy myślą o swojej wadze i talii w nowym sezonie letnim. Makaron konjac produkowany jest z rośliny zwanej konnyac glucomannan i od tysięcy lat uprawiany na terenach Japonii oraz Chin. Właśnie tam znalazł się w codziennym jadłospisie. Bardzo bogaty w mikro i makro elementy