

Indeks: NI-JD-284418
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
zestaw żywych
szczepów bakterii probiotycznych (2x107 jkt/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG,
Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus
delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus casei LC 101/37, Lactobacillus
plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2,
Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve BL 8, Bifidobacterium longum
BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 01, Streptococcus thermophilus
Z57), Streptococcus thermophilus 9Y), ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców* 20% (owoce
głogu* 23,3%, kwiat głogu* 20%, liście melisy* 16,7%, ziele dziurawca* 16,7%,
kwiat lipy* 13,3%, ziele skrzypu polnego*
10%), sok jabłkowy* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji produktu. Produkt
nieklarowany, niepasteryzowany. Bez dodatku cukrów i substancji słodzących.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Charakteryzuje się świeżym,
ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym orzeźwiającym smakiem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna - 82 kJ / 19 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone- 0 g
Węglowodany - 4,0 g
w tym cukry - < 0,5
g
Błonnik - < 0,5 g
Białko - 0,7 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE
SPOŻYCIE
Dorośli: 10-15
ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z innym
dowolnym napojem.
Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1
łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym
napojem.
UWAGA
Kwasowość koncentratu oraz mogące powstawać: osad na dnie
butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu
fermentacji.
ZALECNE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po
otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Określana również jest cieciorką bądź grochem włoskim. Ta w zalewie po odsączeniu idealnie nadaje się do bezpośredniego podania do zjedzenia. Popularna i kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.
Typowy lizak to może cukru sztucznych barwników i konserwantów, które mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Świadomi rodzice starają się czytać etykietki na których wszystko dokładnie zostało opisane. Proponowane lizaki składają się z ekologicznego syropu kukurydzianego oraz zagęszczonych soków ananasowego i jabłkowego. Lizaki ekologiczne są świetną przekąską na trudne chwile dla dorosłych. Bardzo często rodzice kupują lizaki jako dodatek do prezentów urodzinowych czy świątecznych. Produkt nie zawiera glutenu oraz składników pochodzenia zwierzęcego dlatego znajduje się bardzo często w kieszeni wegan i wegetarian.
Ciecierzyca jest rośliną strączkową o super właściwościach zdrowotnych. Popularna cieciorka jest kojarzona głównie z dietą wegańską lub wegetariańską. Ma bardzo wysoką ilość białka w 100 g cieciorki znajduje się ok. 9 g wspomnianego składnika. Cieciorka to cenne źródło błonnika pokarmowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A,C,E,B, składników mineralnych oraz antyoksydantów. Ciecierzycę można w kuchni wykorzystać na wiele sposobów: do dań wegetariańskich, egzotycznych oraz potraw ze zdrowej kuchni. Kucharze dodają ją jako składnik gulaszu, kotletów warzywnych, zupy, pasty czy też dodatek do sałatek. Obniża ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu. Zalecana w miesiącach zimowych ponieważ podnosi odporność organizmu.