

Indeks: SP-OS-944108
Polityka bezpieczeństwa
Zasady i koszty dostawy
Zasady zwrotu
SKŁADNIKI
woda (27,5%),
czerwone chili* (25%), cukier trzcinowy* (22%), czosnek* (17%), ocet ananasowy*
(8%), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (0,5%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 711 kJ/167 kcal;
Tłuszcz - 0 g;
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany -40 g
w tym cukry - 35,6
g
Białko - 1,3 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Przekąska idealna dla dzieci i dorosłych zawiera w sobie bardzo dobre składniki. Amarantus w połączeniu z ziarnami prosa sklejony melasą buraczaną świetnie rozpływa się w ustach. Przetestowane przez smakoszy słodyczy, zasługuje na dobrą czwórkę z plusem dlatego, że między zębami zostają ziarna sezamu. Wszystkie surowce wykorzystane w produkcji to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty. Nie zawiera glutenu i polecany dla osób chorych na celiakię. Idealny dla wegetarian oraz wegan.
Bardzo bogate w białko, spora ilość węglowodanów, idealne w pomaganiu przemiany materii. Produkt wskazany dla naszych klientów, którzy mają stwierdzoną celiakię. Mają zastosowanie do naleśników, ciasteczek super są do przygotowania szybkiego śniadania na bazie jogurtu czy mleka. W wariancie śniadań dla wegetarian i wegan proponujemy zastosować oczywiście mleko ryżowe, kokosowe lub sojowe. Hitem w ostatnich miesiącach jest połączenie płatków owsianych bezglutenowych z czekoladą, cukrem trzcinowym oraz masłem klarownym i przyprawami. Tak kompozycja ląduje w piekarniku i mamy ekstra ciasteczka bezglutenowe
Baton fudgio cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród dzieci. Duża zawartość czekolady w połączeniu z napojem ryżowym i erytrytolem daje bardzo ciekawy smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest polecany dla ludzi chorujących na celiakię. Baton nie ma w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego i bardzo często kupowany jest przez wegan i wegetarian. Zdrowa przekąska do zaspokojenia dużego głodu.
Pieczywo amarantusowe to idealna alternatywa dla chleba. Główny składnik to amarantus zwany też szarłatem, to jeden z najstarszych gatunków zboża, uprawiany był już przez Inków i Azteków. Amarantus zawiera bardzo dużo witamin i aminokwasów oraz dobrze przyswajalnego białka. Amarantus nie zawierają glutenu i polecany jest dla chorych na celiakię. Amarantus ma też sporo błonnika, co poprawia trawienie i przyspiesza przemianę materii. Poprawia też ogólnie pracę jelit, dlatego zalecany jest osobom z problemami ze strony układu pokarmowego. Bezglutenowy amarantus zawiera aminokwasy egzogenne, których nasz organizm nie jest w stanie sam wytworzyć, a także lizynę i metioninę, które nie występują w zbyt wielu znanych człowiekowi ziarnach.